Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americké rostliny čeledi Crassulaceae v přírodě

19. 4. 2008

Americké rostliny čeledi Crassulaceae v přírodě

 

Recenze na tyto stránky se sama nabízela, jsem v poslední době jejich častým návštěvníkem. Dostala jsem na ně anonci od jednoho šikovného mladého pěstitele, který má právě Crassulaceae (kromě několika dalších čeledí) hodně v oblibě. Autoři stránek – Švýcarka Julia Etter a Rakušan Martin Kristen jsou dva nadšenci, kteří mají svůj koníček tak rádi, že mu věnují většinu svého času. Podnikají výlety do přírody, kde všechny ty echeverie, graptopetala atd. fotí na přirozených stanovištích. Měla bych asi dodat, že podobně mapují čeleď Agavaceae, ale na to mají jinou stránku.

Úvod stránek patří představení obou autorů, následuje galerie jejich dalších přispěvatelů. Asi nejdůležitější částí stránek je rubrika botanical database Crassulaceae, kde už se snadno zorientujete sami. Pod názvy rodů si otevřete fotogalerii druhů, u spousty z nich naleznete nejen obrázky z přírody a kultury, ale i autora popisu, výskyt v přírodě a další informace. V téže databázi najdete i literaturu, kde lze jednotlivý druh nalézt. Právě tato fotogalerie mi pomohla při určování E.simulans a věřím tomu, že ji v budoucnu využiji k identifikaci dalších druhů, které se k nám dostaly s neúplnými jmenovkami. Počítejte s tím, že na podrobné prohlédnutí fotogalerie budete potřebovat dostatek času, nedoporučuji tedy otvírat v přestávce mezi napínavými televizními pořady či fotbalovými poločasy.

Zbývá několik dalších rubrik, dle mého názoru už ne tak důležitých: novinky (news), odkazy (links), priority (preference), webový obchod  s médii s botanickou tematikou (webshop).

To už jsou však v porovnáni s dobře udělanou databází rostlin podružné záležitosti, které možná ani neotevřete. Nezapomeňte však navštívit www.crassulaceae.com, pokud vás podobné rostliny jen trochu zajímají, myslím si, že budete hodně spokojeni.    R.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář