Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední návštěva u Jirky Krechovského

27. 5. 2007

Poslední návštěva u Jirky Krechovského

Obrazek

 

V září loňského roku jsme po krátké domluvě navštívili  plzeňského kaktusáře, sukulentáře, kamínkáře, cestovatele a hlavně kamaráda Jirku Krechovského.

Jirka byl známý tím, že měl úžasný citObrazek pro kytky a nemusely být ani nutně sukulentní, prostě co bylo pro něj něčím zajímavé, přitahovalo jeho pozornost, takže i jeho sbírka rostlin byla velmi pestrá a rozmanitá. Kytky uměl nejen pěstovat, ale i úspěšně rozmnožovat a pokud měl někdo z nás s nějakou rostlinou problém, mohl se na něj obrátit s žádostí o radu. Jirka vždy našel odpověď s humorem sobě vlastním a bylo pak na každém z nás, jak si jeho rady přebere. Až teď si zpětně uvědomujeme, že nás sukulentní zelenáče nenápadně vychovával a Obrazekměl v duchu radost  z toho, jak se naše původně začátečnické sbírky postupně proměňují. Na jejich vývoji se nezanedbatelnou částí podílel i Jirka, rád se dělil o semenáčky i semena svých rostlin.

Tato naše návštěva u Friče, jak se mu mezi námi Plzeňáky říkalo, nebyla zdaleka první, bohužel dnes musíme s pocitem ztráty kamaráda přiznat, že byla navždy poslední….R+J

Fotografie:Obrazek

1.Jirka Frič Krechovský

2.Oblíbené mexické sukulenty

3.Skupina rostlin rodu Opuntia a Agave

4.Sukulenty na terase

Summary:

Last visit to Jirka Krechovsky, grower of cacti and succculents from Pilsen. Rock expert, traveler and mainly friend.

Photographies:

1.Jirka Frič Krechovský

2.Favourite mexican succulents

3.Group of plants of genuses Opuntia a Agave

4.Succulents on terrace

Zpět na úvodní stránku (Home) www.zelenelisty.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář