Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva brněnská - u Romči a Páji Husičkových

31. 10. 2010

Návštěva brněnská – u Páji a Romči Husičkových

 Obrazek

  

Fotografie 1: Pája Husička vlevo, Romča Husičková vpravo, dole Sára a Fox

..................................................................................................................

Nevím, jak jsou pro čtenáře ZL zajímavé či naopak nudné naše občasné návštěvy u našich kytičkových přátel. Zato ale víme, že náš koníček není až tak jenom o kytkách samotných, ale také hodně i o lidech kolem nich. Některé z nich obdivujeme, jiné respektujeme, některé jen známe a některé přímo máme moc rádi. Dnešní navštívení je z té kategorie poslední.

Když jsme začínali s tímto webem (za chvíli dotáhneme čtvrtý rok), přáli jsme si, abychom svou zelenou úchylkou inspirovali a nakazili nějaké pokračovatele. Šťastnou shodou okolností se nám to podařilo hned v prvních měsících existence Zelných listů, kdy se nám mezi návštěvníky vyloupli hned dva „závisláci“. Tenkrát tam přes naše úvodní usilovné chrlení článků a fotek zase nebylo až tak moc co číst a prohlížet, ale tihla dva tam nakukovali ve dne v noci, třeba i desetkrát denně. Pak se postupně začaly objevovat jejich komentáře u článků a galerií a přešlo to i do osobního mailování.

Další stupeň našeho stále dosud virtuálního přátelství bylo spuštění našeho semínkového Seznámku. Byli naši nejvěrnější objednavači a vysévači. Tohle výsevní šílenství u nich časem hodně gradovalo, začali objednávat semena v podstatě z celého světa. Protože sukulentům (i dalším xerofytům) propadli oba, jejich šílenství se nesčítalo, ale přímo násobilo. Kromě rostlinného materiálu začali shánět i literaturu, čímž začali ohrožovat i svůj domácí rozpočet.

To už jsme se kamarádili docela intenzivně, i když jsme se nikdy osobně neviděli. Znali jsme vzájemně své podoby ze svých webových stránek, protože si tahle dvojka pochopitelně zřídila také svoji poněkud rozsáhle založenou osobní stránku (http://sedmdesatosmicka.webnode.cz). My jsme je (jak už se to na Moravě dělá) oslovovali „děcka“, oni to vzali trochu vážně a začali se stavět do pozice našich opravdových adoptivních dětí. Dělali nám radost, jak rostli a zráli. Pak už to nějak vzali zcela do svých rukou a rovnou nás vloni navštívili jako první a nám nezbylo letos v létě než jim návštěvu oplatit.

Bylo to u „děcek“ tuze pěkné a milé, všude květináče, pečlivé jmenovky, systém evidence výsevů atd. atd. Zatím sice stále řeší přípravu na stavbu svého hlavního příbytku pro kytky v podobě polykarbonátovníku, ale už i dnes mají pěkně zaděláno i když se složitějším zimováním na všech možných místech jejich domečku. Nejsympatičtější však na obou je, že kolem svých kytek hodně studují a hodně o nich přemýšlí. Kromě všech svých kytek zvládají i kompletní zvěřinec všemožných zvířátek, což jim trochu brání v cestovatelských aktivitách. Romča je navíc výtvarně šikovná a svými velmi zdařilými výtvory nejen zdobí společný příbytek, ale dokonce obdarovává své okolí. Protože nás letos opět navštívili při příležitosti sukulentního plzeňského setkání (SPS), vypadá to, že jsme opět na řadě a druhá návštěva nás i je nemine. J.

Fotografie ze sbírky najdete ve fotogalerii U Romči a Páji Husičkových - červenec 2010.

Summary:

The visit to succulent collection of Romana a Pavel Husičkovi.

Fotografie 2 - Romča a Pája Husičkovi

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář