Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva o jednom Skromném Plzeňském Sympoziu (SPS)

1. 9. 2009

Zpráva o jednom Skromném Plzeňském Sympóziu (SPS)

 

Mám ten botanické program během celýho roka celkem dost nabité (proto už taky skoro vůbec nepublikuju, i když mám v šuplíku jen samý přelomový věci), a o tých prázdninách už vůbec, to ta časová kríza v podstatě kulminuje. V podstatě ani nedófám, že by se to v dohledný době zlepšilo, ale i já si potřebuju čas od času něčím propláchnót tykvu (to jako mozkovó dutinu). A protože se na internetě proslýchalo, že se teďky má konat ňáký poklidný setkání o sukulentech s promítáním, tancem a burzó, to celý v zoologickým prostředí, řekl jsem si – pudeš si, Chróstale, na chvílu od těch starostí vydechnót. Tomu tancu sem od začátku stéjně nevěřil, v závěru sympózia se ale aspoň konalo poskakování kolem tých prodejních exponátů.

Ale což. Mělo to být a nakonec to i bylo hlavně o setkání. Já jsem se tam například setkal s jedním vzácným tekutým a voňavým dárkem, který mi přivezli noví kamarádi ze vzdálené Moravy. Jinak, kromě tance a zpěvu tam bylo všeho dostatek. Účastníků, přednášejících, funkcionářů, promítaných i posléze proburzovaných sukulentů, jídla, pití a hlavně dobré nálady i vůle. Přednášky byly tak zajímavé, že chvílemi dokonce všichni účastníci soustředěně hltali fotky i komentáře ze sukulentního světa a zapomínali dýchat. Šlo konkrétně o Argentinu Milana Kůrky, americkou konferenční Arizonu Petra Pavelky a do třetice jihoafrický Western Cape Jakuba Jilemického. Co přednáška, to zážitek.

Krásně jsem si tykvičku propláchnul, spoustu dobrých lidí uviděl a hodně vzájemné lidské radosti si užil. Všichni měli na konci oči i hlavy plné krásných sukulentů a pár nejrychlejších šťastlivců si jich odnášelo i několik živých v tašce či krabici. Byl to povedený den, odpočinek proložený sukulentními zážitky pozitivně zapůsobil na všechny přítomné a já jsem si kromě zjištění, že dobří lidé ještě žijí, odnášel ze sympózia i živou vodu - „reťázkovou“ slivovici......


Pro ZL: Vilemín Chrudoš Chróstal alias ViChrChr


Fotografie:

Sukulentáři ve svém živlu

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář