Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povídání o sukulentech v Rakovníku aneb Poslední valčík

13. 10. 2013

 

 

Povídání o sukulentech v Rakovníku aneb Poslední valčík

rakovnik-1.jpg

 

    

Je to skoro jako předevčírem, co jsem psal o srpnovém sukulentářském setkání v Plzni, jako včera to bylo o záříjovém Zavírání sezóny v Chrudimi a už je tady půlka října a s ní (snad počítám dobře) třetí povídání o sukulentech v Rakovníku. Dělají to ti rakovničtí sukulentářové moc dobře a vlastně statisticky vzato i pěkně úspěšně. Jenom jsem mírně na vážkách, jestli je hlavním magnetem pro už více než padesátku účastníků místního setkání trojice unikátních sukulentních přednášek, kvalitní burza, zákulisní tlachání nebo gurmánské miniorgie, které se tak nějak nenápadně vyvinuly z původní myšlenky „welcome-chramstu“.

V žádném případě jsem nestihnul prochutnat všechny položky rakovnické ochutnávky, ani jsem neprošel všechny nabízené sukulenty na burze. Se štěstím jsem aspoň absolvoval letošní přednášky spolu s početným, pozorným a nadstandartně diskutujícím publikem. Ti pozorní či přítomní vědí, ale pro ty ostatní, kterým tato akce letos unikla – povídání zahájila skvělá Dáša Petrlíková s jejími báječně nafocenými a utříděnými „zahradními sukulenty“, opět o schůdek výš vystoupal showman Ota Melichar s aktuální mexickou přednáškou laděnou sportovně (olympiáda 1968) i sukulentně (trip 2013)a příjemné odpoledne i povídání uzavřel zkušený Honza Hadrava se svými oblíbenými jovibarbami.

O tahle témata i přednášející by člověk-sukulentář jinde asi moc nezavadil a proto je tuze dobře, že si umíme sami zorganizovat akci, kde se nejen setkáme a popovídáme, ale i vyslechneme přednášky s ryze sukulentním obsahem. Vždy si přeju, aby se tyto naše přednášky zvrhly v opravdovou diskusi a nutno přiznat, že právě v Rakovníku se to opravdu daří.

rakovnik-2.jpg

    

Takže ne v Plzni, ani ne v Chrudimi, ale právě v Rakovníku se 12.10.2013 tančil poslední valčík letošní sukulentářské sezóny. Přišla spousta místních, ale přijela i nečekaná část z velké dálky. Bylo to moc povedené, tleskám všem organizátorům v čele s Dášou Vaníčkovou a už bych měl zvát na první tanec příští sezóny, který se má roztančit v Libochovicích v únoru 2014. J.

rakovnik-3.jpg

rakovnik-4.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář