Jdi na obsah Jdi na menu
 


Péefka pro věrné

1. 1. 2019

Péefka pro věrné

 

Letí to, až to není příjemné, další rok (2018) za námi a nový rok (2019) před námi. Spousta věcí v našich životech prosviští kolem nás, něco propásneme, něco propadne mezi prsty. Ale naštěstí ty naše milované rostlinky jsou takové záchranné kroužky – pomáhají při splínech, těší svou krásou, vytváří ty důležité patníčky kolem našich cest, vychovávají nás v trpělivosti a hlavně neustále inspirují svou touhou po životě. Koukám, jestli jsem to s tím sukulentním básněním letos nepřehnal......no, každopádně jsem chtěl jenom stručně napsat, že jsou to naši zelení druhové, bez kterých si už neumíme náš život představit.

Stejné „patníčky“ v tom životaběhu byly u nás dřív příspěvky na tento zel(e)ný web. Pro nás jako autory a pro pár věrných čtenářů. Ne, že bychom úplně přestali psát články a texty, jenom jich je méně a dáváme je jinam. Přispíváme občas do slovenského periodika Cactaceae etc a snažíme se co nejvíc podporovat sukulentářský spolek Sekce pěstitelů sukulentů, z.s.. Tam jsme kromě několika článků sepsali i rozsáhlejší text o rodu Tylecodon ve formě dvoudílného speciálu (blíže na stránkách www.sukulenty-sps.cz). Získat jej lze pouze jako součást členství v tomto spolku.

Překvapuje nás, jak neutuchá zájem o naše staré články, dokonce stále odpovídáme na řadu pěstitelských dotazů a tak vlastně neviditelně pokračujeme v původním poslání Zel(e)ných listů. S tím dvouletým odstupem už vidíme řadu chyb, kterých jsme se při jejich tvorbě dopustili, dnes bychom spoustu věcí dělali jinak. Třeba na to jednou dojde, ale nechceme to ani slibovat, je na to opravdu potřeba hodně času, který se nám stále nedostává.

Co si popřát do nového roku? ČAS ! Právě asi nejvíc toho klidu a času na zastavení mezi kytkami, času na kamarády, času na čtení, na výlety a vycházky do přírody, čas na menší i větší cesty za sukulenty do světa....atakdále.....prostě když už nemůžeme zastavit čas, tak ho aspoň občas trochu zpomalit a víc si toho života užít. Tak ať se nám to všem daří.

 

Jirka a Radka

peefka-dorstenia-mensi.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Thankyou

(Low King, 9. 12. 2023 12:17)

Maybe I am too late to be here but I still want to express my greatness…your lovely website provides detailed pics for cyphostemma species,which made my first look to C.hereronse…very grateful to you.

Best regards,
Low King

Poděkování

(Ludvika , 12. 9. 2021 8:10)

Dobrý den, chtěla bych Vám poděkovat za krásné články, které jsem si mohla na Vašich stránkách přečíst. I když jste již činnost na Vašem webu ukončili, přesto díky. Přeji Vám hodně úspěchů s pěstováním zelených krasavců, ale i hezký, klidný a zdravý život. Mějte se hezky, s pozdravem a DÍKY Ludvika Čejková

Nostalgický

(Emerson, 5. 6. 2019 12:15)

Nedávno umřel rival a kamarád Niki a tak jsem nějak nostalgický...a co nevidím - PF zde. Tak hodně zdaru...