Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pojďte (pane-paní), budeme si hrát

7. 4. 2013

 

Pojďte (pane-paní), budeme si hrát

kviz-1s.jpg

 

    

Tak si zase po dlouhé době zkusíme na ty naše Zelné listy přidat novou rubriku, například s názvem Hádej a poraď. Tím, že jsme ubrali původní Knihu návštěv, která začala sloužit už jen jako cíl nenápadných i okatých reklam a podobných spamů, uvolnil se prostor pro tento pokus. Je to vlastně rozšíření původního nápadu s určováním našich neurčených kytek s pomocí odborníků-čtenářů. To by asi velká zábava pro vás, čtenáře ZL, nemusela být a tak to uděláme jako takovou hádankářskou rubriku, kde někdy budeme vědět správné jméno a někdy zase ne. Budoucnost pak ukáže, jestli má smysl v tomhle hraní pokračovat nebo rubriku potichu po čase zrušit.

kviz-2s.jpg

 

Ukážeme tedy nějakou sérii fotek a vy budete mít možnost v rámci komentářů soutěžit, určovat, hádat zařazení kytky do rodu, nebo dokonce určit celé její jméno. Začali bychom například se sérií cibulových květů z různých rodů, ke kterým se můžete vyjádřit, jak je vám libo. Aby to mělo jakousi nápovědu, jména rodů jdou podle abecedy (pochopitelně nejsou zastoupena všechna písmena) a všechny rostou v Africe. Pro větší motivaci můžeme případného hadače , který správně uhádne všechny rody na obrázcích a uvede své jméno, při osobním setkání odměnit pochvalou, objetím nebo rovnou nějakou zelenou odměnou – mladým zástupcem některého z rodů . Takže pojďme – pojďte si hrát. J.

kviz-3s.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krása

(Dáša, 9. 4. 2013 21:59)

Je to vážně nádhera. Já teda nepoznám nic, ale všechno se mi to hrozně líbí.

Kytkohrátky

(Jirka, 9. 4. 2013 11:27)

Teď jak ty komentáře čtu, mě napadl lepší název pro tuhle rubriku - Kytkohrátky. To bychom si mohli i patentovat. Je to tak blbý až je to dobrý!

Pochvala

(Jirka, 9. 4. 2013 11:25)

Ahoj Pájo,
tak si všem vypálil rybník. Vše je OK, jenom u té Nerine si nejsem jistý, kterou přesně tam Radka dala. Je vidět, že pro některé (např. pro Tebe) budeme muset "přitvrdit" a dávat něco těžšího. Takhle jsi vítěz a dostaneš nějakou zelenou cenu, mám pro Tebe připraveno pár špeků.
Důležité ale je, že můžeme v této akci pokračovat a sem tam přihodit i nějakou naši záhadu.
Plzeň zdraví Brno!

Hrátky

(Pavel, 8. 4. 2013 1:15)

ještě doplním Albuca rupestris a opravím gramatickou chybu "objetí"

Hrátky

(Pavel, 8. 4. 2013 0:54)

Ahoj,
zasílám svůj tip, jestli jsem se trefil, obětí nebude nutné :)

Albuca
Ammocharis tinneana
Cyrtanthus spiralis
Dietes iridioides
Eriospermum paradoxum
Eucomis bicolor
Ferraria crispa ssp. crispa
Lachenalia mathewsii
Massonia pustulata
Nerine huttoniae
Ornthogalum dubium
Tulbaghia simmleri

Do Lhoty zdraví Pája, Romča a Bětka