Jdi na obsah Jdi na menu
 


Webový skoroherbář s tajenkou

7. 5. 2007

Webový skoroherbář s tajenkou.

 

Jak jste si vy, naši pravidelní čtenáři už jistě všimli, nový druh článků, jejichž název jsme zkrátili do novotvaru WERBÁŘ © J, se docela rozběhnul a určitě bude jejich počet přibývat.

Vysloužil si svojí samostatnou rubriku v našem menu. Protože jsme zaznamenali první velmi vítané (díky, Pepo) komentáře od vás, kteří máte xerofytní kytky v oblibě a nedáte na ně dopustit, chtěli bychom zkusit zavést nový poddruh (ssp.) werbáře, a tím bude werbář s tajenkou.

Asi si ťukáte na čelo, že už nám ty sukulenty začínají lézt na mozek (někdy ano, ale ještě s mírou), ale my tím chceme zabít víc hmyzu jednou ranou. Chceme zde uvádět články o  rostlinách, u kterých máme nedostatky na jmenovkách: buď zde chybí jméno druhu, nebo i rodové, někde je jen čeleď a lokalita a v nejhorších případech zde není vůbec nic (ztracená jmenovka, vybledlé písmo, zjevný nesmysl). Mezi vámi mohou být pěstitelé, kteří se specializují na určité skupiny xerofytů, nebo jste třeba nám neznámý sukulent viděli někde ve sbírce, na fotce v literatuře, na webu a nebo kytku okamžitě poznáte. Nepovažujeme se ani zdaleka za nějaké dědy Vševědy, takže uvítáme případnou diskuzi. Skeptik Jirka mi za zády bručí, že se mi na nějakou diskuzi a pomoc s určováním vy…….kváknete, ale já stará (ba-ba) optimistka budu doufat, že nám sem tam někdo znalejší, než jsme my, hodí název, jak se říká, do pranice. Třeba se zklamu a po čase náš nový článkový ssp. v tichosti zanikne; třeba budu potěšená a: teď vyjmenuju ty zabité mouchy ze začátku odstavce:

1.Zjistíme, že nás pozorně a snad i pravidelně čtete

2.Jste stejně potrhlí, jako my dva s Jirkou

3.Zrušíme jednu ze záhad naší sbírky

4.Věčnému skeptikovi Jirkovi tzv.vytřu zrak.

A už jenom kvůli bodu 4 ta námaha stojí za to, nebo ne? J    R.   (ba-ba) J.

Summary:

Introduction to next form of articles with descriptions and experiences with growing of particular plants with prompt for discusion to determinate the name.

Zpět na úvodní stránku (Home) www.zelenelisty.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář