Jdi na obsah Jdi na menu
 


První narozeniny Zelených listů

27. 1. 2008

 

1. narozeniny Zel(e)ných listů

 

Stalo se nečekané. Původně webové stránky “na zkoušku“ a trošku i „na truc“ se dožily prvních 12měsíců. Není vhodný okamžik na nějaké statistiky a velká hodnocení, ale přejít tento nenápadný den v kalendáři bez povšimnutí by asi také nebylo správné. Pár věcí se podařilo, pár zase nikoliv.

Podařilo se pár kytek, které se líbí nám, ukázat jiné skupině lidí, než  těm, kteří čtou sukulentářská periodika. Povedlo se o několika kytkách napsat vůbec první  řádky v našich zemích a doplnit je fotografiemi. Ověřili jsme si, že není elegantnější a pohotovější metoda publikování informací než webové stránky. Získali jsme pár nových přátel (většinou zatím virtuálních) a snad jsme inspirovali i další kolegy z branže k podobné internetové zábavě. Za úspěch lze určitě považovat i rozvolněnou spolupráci se samorostem Chróstalem.

Nepovedlo se nám udělat ze Zel(e)ných listů platformu pro diskuse nad konkrétními kytkami a způsoby jejich pěstování. Kromě přítele J.K. se nepodařilo zatím přitáhnout k pravidelnějšímu přispívání nikoho dalšího, kdo by se třeba ujal nějaké skupiny sukulentů, do které my moc „nevidíme“. Nedokázali jsme uvést do čilejšího života systém příloh k jednotlivým článkům, jakožto příběhy a werbáře na pokračování.

Největším přínosem tohoto veřejného psaní se pro nás stalo původně jen tušené – že si totiž sami uděláme mnohem víc jasno o našich kytkách ve sbírce – v různých aspektech, ale hlavně v uvědomění si souvislostí strategie přežití rostlin s jejich pěstováním. Čím víc se toho vlastně při přípravě článku dovíme, tím lépe můžeme v budoucnu své zelené miláčky opečovávat. A už jenom pro tento důvod se nám zdá „smyslné“ zkusit pokračovat dál.

Omlouvám se za tento narozeninový příspěvek těm, kteří zásadně neslaví a už jen bez dalšího protahování zapaluji první (a snad ne poslední) svíčku na zel(e)ném dortu J.…    J.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(FANTOMAS, 29. 1. 2008 7:10)

Přestože nejsem pravidelným návštěvníkem Vašich stránek a zabloudím sem jen občas, připojuji se k dlouhé řadě elektronických gratulantů a přeji Radce a Jirkovi (a Chróstala z toho nevyjímaje) mnoho úspěchů nejen na Vašich zel(e)ných stránkách. F.

gratulacia

(siska41, 28. 1. 2008 21:27)

... neda mi nepripojit sa k ostatnym a tak vam zelam este vela,vela krasnych a poucnych clankov a dakujem Bogovi,ze ma sem dotiahol,ziskala som vela cennych informacii a z celej duse verim,ze sa v lete uvidime...:o)))))...krasne pozdravy z Bratislavy posiela Katka

Gratulace

(Radka, 28. 1. 2008 20:25)

I za Jirku díky vám všem, že nás pravidelně čtete a naštěstí i občas komentujete. Těší to a zároveň zavazuje neusnout na vavřínech. Ať vám vše klíčí, roste a kvete podle vašich představ. Všem přeju dobrou sezónu (tuhle i další) a těším se na viděnou osobně či na stránkách ZL.

Vše nej

(Pepa, 28. 1. 2008 19:56)

do dalších let a spoustu čtenářů Vašim Zel(e)ným Listům přeje Pepa.
Samozřejmě moc díky za ten rok...a za skvělé články.

Gratulace

(Romča, 27. 1. 2008 18:51)

Tak všechno nejlepší k prvním narozeninám, hodně příspěvků pro Vás od čtenářů a hodně článků od Vás pro čtenáře. a taky velký dík za to, že jste se rozhodli realizovat tyto stránky, protože od té doby, co jsem je objevila, tak neustále sonduju, co přibylo a rozšiřuju si obzory a tak a vůbec ;o)
Hlavně nepřestávejte!!!! R. :o)