Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osmé narozeniny našeho webu

27. 1. 2015

Osmé narozeniny našeho webu

 

Tak už se na to narozeninové téma setkáváme na ZL poosmé. Překonali jsme klasickou „sedmičkovou krizi“ a společně, autorsky i čtenářsky, zvládli další rok. Ten osmý přinesl (kromě několika aktualit) celkem 64 plnohodnotných článků, v naprosté většině o konkrétních rostlinách nebo nějaké skupině. Tématicky ubylo návštěv ve sbírkách, recenze knížek, zmizely fejetony a s jednou vyjímkou od Chróstala se vytratily také články od přátel. Psali jsme si víc to, co jsme sami chtěli, někdy i za cenu menší atraktivity a zajímavosti pro vás - čtenáře. Víc to ale zapadalo do našich dalších aktivit a plánů, jako jsou například naše fotoknížky s kytkovými tématy. Poměrně velkou část našeho času, věnovaného dříve tomuto webu, spotřebováváme od minulého roku na aktivity kolem sukulentářského spolku – Sekce pěstitelů sukulentů. Tak, hodnocení máme za sebou a teď - co s tou budoucností?

Inu žádné velké plány nemáme, ani změny s naším webem nechystáme. Nejsme s ním sice kdovíjak spokojení, podobá se totiž víc nekonečnému blogu než uspořádané prezentaci naší sbírky, ale vznikl jak vznikl a na jeho „překopání“ v něco přehlednějšího by bylo potřeba opět spousta času, který zatím nemáme. Navíc se nám do toho všeho pletou pochybnosti o dalším smyslu našeho psaní a publikování. Doba není pro nikoho lehká a koníček v podobě pěstování teplomilných kytek není moc atraktivní. Sem tam sice nějaký nový pěstitel sukulentů přibude, daleko víc jich ale z nejrůznějších příčin ubyde. Nechceme ale házet „střelnou zbraň do obilí“, stačí pár radostných okamžiků nad vlastními kytkami, diskuse s podobným pěstitelským bláznem nebo malinký úspěch či pochvala a člověk se optimisticky nadýchne a jde zase dál.

Neklademe si už žádné velké cíle. To, co jsme chtěli ukázat, jsme už asi ukázali a pár lidiček jsme potěšili nebo dokonce nasměrovali. Co chtít víc? Možná ještě chvíli vydržet, než se negativní věci obrátí v pozitivní, než si příroda poradí se všemi těmi špatnostmi, které jsme se jí nadělali a než sukulenty zvítězí nad plevelem a plísní. Světu mír, lidem klid a kytkám slunce a pár kapek vody.

J.+R.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

osme jubileum

(Borispukpuk, 12. 3. 2015 10:22)

Mile zelene.
Vas priserny web ma skvelu navstevnost o ktorej ini mozu iba snivat. Vacsina klientov su sice pohodlni trubirohovia .ale taki uz sme a lepsie to nebude-kym nepride jar a vsetko bude trochu lepsie.

Aj !!

(Emerson, 7. 2. 2015 14:34)

Aj aj, to je malost a blbá nálada. Stěžujete si na nelehkou dobu? Za komunistů byla lepší? Nemohli jste cestovat ani do Holandie, o Africe nemluvě. Máte zdravé ruce, dítě cestovní velikosti a ani už tady neodpovídáte nám komentátorům. Myslím, že to je malá pokora a nevážení si dosaženého. Pořádně se rozhlédněte, jaké hrůzy se na mnoha místech světa dějí. Minimálně 80 procent lidí žije mnohem hůř a mají často úsměv na tváři.
Tak ať vám to dál píše a roste!

neklesat na mysli

(Eva Egertová, 28. 1. 2015 15:12)

Někdy mám pocit, že už jsou všichni tak otrávení zimou, že už vůbec nejsou schopní něco přátelského autorům článků napsat. Neodpovídají ani panu Jandovi, ani panu Kopeckému v orchidejářském světě to není lepší. Doufejme, že se to s jarem zlepší. Vždyť už jen ty krásné fotky zlepší náladu a z textů se jeden dozví spoustu informací, které by pracně hledal v zahraničí, a třeba ani tam nenašel. Určitě jsou začátečníci, jako já vděční za Vaše články, škoda, že to nenapíší, že. Jaro už se blíží, dneska už na chvilku vysvitlo. Eva