Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milan, Pája a Jiří – kytkoví blogeři

8. 9. 2013

 

Milan, Pája a Jiří – kytkoví blogeři

 

Celý den se dnes u nás kouřilo od klávesnic (až jsme museli větrat), oba dva s Radkou jsme smolili, ťukali a tvořili, jako divocí. Konečně jsme se totiž dočkali, že jsme na chvíli částečně splnili všechny své literární závazky a zkusili si taky jednou psát svobodně pouze pro sebe. Celé léto jsme střádali kytky, fotky a další materiál s tím, že si to na podzim pro radost každý napíšeme. Radka její milované dorstenie a já svoje cibuloviny. Koupili jsme si slevové kupony na vytištění fotoknih a chceme si vyloženě jen pro sebe vydat prototypy těchto tématických knížek. Bude to zábava tak na necelé dva měsíce a po tuto dobu se budeme věnovat výhradně této činnosti. Rádi bychom si totiž zase něco nového vyzkoušeli a možná, že když se to povede, tak to může mít pokračování v nějaké malé edici výtisků hlavně pro přátele a kamarády. Tolik na vysvětlenou, proč teď pár týdnů nebude přibývat na Zelných moc novinek, i když snad občas se snad něčeho dočkáte.

Ale aby jste nás úplně neproklínali a my ty dva měsíce pořád jen neškytali, jak na nás budete ve zlém myslet, nabízíme vám něco jako náhradní program. Upozorníme vás na aktivity tří našich kytkových přátel, kteří si zřídili tři celkem utajené kytkové blogy. Tyto jejich internetové deníky se nám velmi líbí a proto je takto doporučíme (i bez naší příslušné doporučovací plaketky). Třeba potěší i vás, poinspirují a třeba se k našim listům ani nebudete chtít vrátit.

Prvním je blog Milana Hornáta, budějovického nadšence do všeho mrazuvzdorného – tzv. Kaktusákův blog s adresou http://hardysucculents.blogspot.cz/. Je na něm pochopitelně znát úvodní nadšení a pak takové ty vlny příspěvků prostřídané vlnami odlivu zájmu. Ale pokud se vám jeho styl bude líbit, napište mu a uvidíme, k čemu se Milan vypne.

Druhým blogem je aktivita našeho brněnského přítele Pavla Husičky, přemýšlivého pěstitele, který kromě spolupráce na webu http://sedmdesatosmicka.webnode.cz/ začal samostatně publikovat na svém blogu http://sedmdesatosmicka.blogspot.cz/ . Velmi zajímavý počin v úvodní fázi, texty jsou psány v angličtině, určitě se bude dále rozvíjet, zvláště, pokud budou nějaké pozitivní ohlasy.

Naším třetím malým blogařským doporučením jsou stránky našeho bývalého kolegy, plzeňského Jirky Kopeckého, který nám velmi pomáhal v prvních letech Zel(e)ných listů s příspěvky věnovanými bytové kultuře tillandsií i dalších xerofytů a sukulentů. Pak se na delší čas se svými články odmlčel a výsledkem je nakonec jeho nový samostatný projekt Tillandsia za okny s adresou http://www.ionantha.cz/. To už je pro nás i docela silná konkurence – zajímavý a bohatý blog se spoustou aktuálních zážitků s domácí sbírkou. Skoukněte, posuďte a případně zareagujte.

Snad vám to čekání na naši pořádnou Zelňačkovou nadílku uteče rychle a buďte k nám po tu dobu lehce shovívaví. Některé naše sny si prostě musíme splnit sami a víc už prostě při našich dalších povinnostech nestihneme. Brzy nashledanou. J.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář