Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na to

7. 9. 2008

Jak na to?

Když nevíte kterak na to, dobrá rada je nad zlato. Asi tak nějak by se dala uvést další série článků, ve které chceme maličko usnadnit sukulentářským začátečníkům péči o jejich nové miláčky (tedy nic pro pokročilé pěstitele). I když se snažíme vpašovat některé rady do našich článků, mohou v tom množství slov a informací zapadnout a může být zatěžko je zpětně vyhledávat. Nikoho nenutíme ani naše rady číst, ani je používat. Jsou to všechno rady, které najdete snad v každé sukulentářské literatuře, avšak je možné, že zatím žádnou vhodnou knížku nevlastníte a internet je pro vás schůdnější cestou, jak se k radám dostat. Určitě zdůrazňujeme, že jsou to jen naše zkušenosti, ověřené množstvím pokusů a následných úspěchů a občas také bohužel omylů. Proto se budeme zmiňovat i o některých slepých cestách, abychom případným následovatelům naznačili, kudy cesta nevede. Je klidně možné, že jiný pěstitel by vám radil něco trochu jiného, ale myslíme si, že vše záleží na tom, za jakých podmínek rostliny pěstujete a kolik času jste jim ochotni věnovat. Rady jsou zjednodušené a šité na míru většině rostlin, počítejte však s tím, že každá sukulentní rostlina chce svoje a úplné konkrétní rady ohledně jejího pěstování musíte hledat v konkrétních článcích buď u nás ve werbáři ZL, či na dalších podobných webech. Vše budeme uvádět s ohledem na minulé podmínky bytového pěstování a současné podmínky pěstování ve foliovníku, skleníku a na zahradě. Je už na vás, jak si to přeberete a jestli si z toho něco odnesete. R.

Summary:

Introduction into new articles with advices for growers of succulent plants.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nápad

(Romča, 8. 9. 2008 15:26)

Já myslím, že to ocení víc lidí, akorát ne všichni vám to napíšou. Už sem pochopila vaše postesknutí, že na články nikdo nereaguje. Je fakt, že toho moc na stránkách eště nemáme, ale nějaká reakce by potěšila...
Nebýt vás a vašich stránek, tak sem se k výsevům neodhodlala nikdy, a teď se kochám, jak nám to hezky roste.
Snad se mi někdy dostaneme k vám. Tak ať to hezky roste a kvete a neumírá ;o)

Nápad

(Radka, 8. 9. 2008 14:33)

Napadlo nás to nedávno, když jsme s Jirkou vzpomínali, jaké jsme v začátcích (já před 15 lety, Jirka dřív) dělali "zhůvěřilosti" - co jde dělat jednoduše, to jsme dělali složitě. Dodnes vzpomínáme, jak se nám tehdy hodily rady od "služebně" starších pěstitelů. V knížkách rady jsou, ale mnohdy tam nenajdete odpověď na konkrétní situaci, která u vás nastane. Tak jsme rádi, že se to šikne alespoň vám. S výstavou v Brně nám to nevyšlo, přeci jen je to hodně daleko, tak zvítězil Rakovník, do kterého to máme jen něco málo přes hodinu cesty. Snad se uvidíme příště. Ať se vám oběma daří a kytky jen kvetou.

...

(Romča, 8. 9. 2008 12:08)

Super nápad, už se těším na články. Doufám, že budou přibývat často, a že jich bude hodně... ;o) Brno zdraví Lhotu
Výstavu jsme zvládli v sobotu, vystavovaných kytek míň než loni, ale vykompenzovala to nabídka, takže jsme se zase o pár kousků rozrostli ;o) Takže pište, ať vím, jak na ně a neuhubím je ;o) (i když chybama se člověk učí)