Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme nekřtili aneb uvedení naší brožury do distribuce

3. 6. 2012

 

Jak jsme nekřtili aneb uvedení naší brožury do distribuce

 

Když jsme v půlce března dopsali text naší brožury, poskládali fotky a předali vše do tiskárny, docela jsme se těšili, jak tento náš první papírový pokus oslavíme. Až si přivezeme balíčky s brožurou domů, jak ji slavnostně pokřtíme a pošleme do světa. Nakonec bylo všechno trochu jinak, ale tak už to prostě bývá.

Na poslední chvíli na mě přišla nějaká podivná horečka a byla i ohrožená cesta do Prahy, kde přesně před týdnem proběhlo tradiční Sympózium pražského spolku kaktusářů a sukulentářů. Nakonec jsem to lehce přetopený a orosený zvládnul a nás i s brožurami do Prahy dovezl. Nejsme žádní velcí obchodníci, a tak jsme to jen tak položili v předsálí na stolek. Zájem nás trochu překvapil i zaskočil zároveň, i když byl hlavně ze strany našich kamarádů a přátel. Téměř každý chtěl naše autogramy s věnováním, a tak jsme si užili něco jako chvilku autorské slávy.

Pár výtisků jsme předali našim vzorům a několik jsme rovnou prodali. V neděli už nám v poště přišlo několik kladných ohlasů, dokonce i kamarád ze Šumavy zavolal. Ale byli jsme z toho všeho v sobotu i v neděli tak zmožení a utahaní, že se žádné křtiny ani oslavy nekonaly. Brožury jsme uložili do bedny pod oknem a oddechli si. V neděli při nákupu jsem jen smutně zrekapituloval lahve se skvělým šampaňským v regále místního supermarketu (a že tam byly lahvinky!) a byl jsem rád, že jsem to přežil.

Nejbližší příležitosti pro osobní nákup příručky „Jak pěstovat sukulenty“ budou:

  • ve čtvrtek 12.4. na schůzi plzeňského Kaktusového klubu,

  • potom v neděli 15.4. při návštěvě místních kaktusářů a sukulentářů u nás ve sbírce

  • a dále v sobotu 21.4. při prodejní akci ZooTrhy v plzeňském Pekle.

Z větších akcí se do prázdnin chceme zúčastnit Otevírání sezóny ve Dvoře Králové 18.-20.5.2012 a výstavy plzeňského Klubu Kaktusářů ve dnech 16.-20.6.2012. Trochu také plánujeme Kaktusy v Pobeskydí 22.-24.6., ale to je ještě daleko i když nás to letos hodně láká.

Samozřejmě je možné případné zájemce a nedočkavce uspokojit i zasláním poštou, stačí napsat na náš mail. Zaváděcí cena pro měsíc duben je 90Kč za výtisk, základní poštovné je 20Kč.

Před několika dny jsme dostali od našeho přítele a učitele Honzy Gratiase text recenze, která pravděpodobně vyjde v některém kaktusovém časopise a na chrudimských internetových novinách. Pokud jste zvědaví, co se nám povedlo a co ne, můžete si to sami omrknout na webu Honzy Gratiase (http://sukulenty.webnode.cz/). J.

casak-1s.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář